Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Άνετη επικράτηση για τη Νίκη Αλεξανδρούπολης

Η Νίκη Αλεξανδρούπολης επικράτησε εντός έδρας με 3-0 του Ηρακλή Ιωαννίνων στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρώτου υποομίλου του δευτέρου ομίλου της Α2 Γυναικών και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από την ήττα από τον Ποσειδώνα στη Βέροια.


Μετά απ' αυτή τη νίκη η ομάδα του Ιπποκράτη Δήμητσα έφτασε τους 15 βαθμούς και ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, καθώς ο Α.Σ. Γιάννενα ηττήθηκε στην έδρα του με 1-3 από την Ελπίδα Αμπελοκήπων. Από την πλευρά του ο Ηρακλής Ιωαννίνων έμεινε στους πέντε βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.



Η Νίκη Αλεξανδρούπολης δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες στο πρώτο και στο τρίτο σετ, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων εμφανίστηκε ανταγωνιστική στο δεύτερο σετ.



Οι αθλήτριες της Νίκης ξεκίνησαν με ενθουσιασμό το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν αρχικά με 9-3. Στη συνέχεια η ομάδα της Αλεξανδρούπολης διεύρυνε τη διαφορά της στους οκτώ πόντους (14-6, 17-9) και κατόπιν στους δέκα (20-10) με άσο της Νικολαΐδου, γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή των φιλοξενουμένων να καλέσει τάιμ άουτ. Οι αθλήτριες της Νίκης συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάκτησαν εύκολα το σετ με 25-13.



Στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ ο Ηρακλής Ιωαννίνων προηγήθηκε με 0-3, αλλά η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε να ανατρέψει άμεσα την εις βάρος της κατάσταση (3-3) και να περάσει μπροστά στο σκορ με 11-9. Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 12-12 και κατόπιν σε 15-15, γεγονός που οδήγησε τον προπονητή της Νίκης να καλέσει τάιμ άουτ. Με άσο της Ζιώγου ο Ηρακλής Ιωαννίνων προηγήθηκε με 15-16. Η Νίκη με ένα σερί 4-0 ανέκτησε το προβάδισμα με 19-16, χάρη σε πόντο του Καλογεροπούλου, με τον προπονητή της ομάδας των Ιωαννίνων να καλεί τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν στη συνέχεια στον πόντο (19-18, 20-19, 21-20, 22-21), αλλά οι αθλήτριες της Νίκης διατήρησαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Με επίθεση της Καράμπαλη, άσο της Καρακύκλα και επίθεση της Καλογεροπούλου η Νίκη μετέτρεψε το 22-21 σε 25-21 και έφτασε στο 2-0.


Ανάλογη του πρώτου ήταν η εικόνα του αγώνα και στο τρίτο σετ. Με ανεβασμένη ψυχολογία από την κατάκτηση των δύο πρώτων σετ, η Νίκη προηγήθηκε με 4-0. Ο Ηρακλής Ιωαννίνων με ένα σερί 5-1 ισοφάρισε σε 5-5, αλλά η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα (7-6, 12-10). Με ένα σερί 4-0 η Νίκη Αλεξανδρούπολης πήρε προβάδισμα έξι πόντων (16-10) και ο προπονητής του Ηρακλή Ιωαννίνων κάλεσε τάιμ άουτ. Με επίθεση της Νικολαϊδου και άσο της Καράμπαλη η Νίκη προηγήθηκε με 18-10. Η εικόνα του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα στον προπονητή της Νίκης να δώσει χρόνο συμμετοχής και στις υπόλοιπες διαθέσιμες αθλήτριές του. Κατόπιν, με επίθεση σε πρώτο χρόνο της Καρακύκλα και άσο της Νικολάου, η Νίκη Αλεξανδρούπολης ανέβασε τη διαφορά στους έντεκα πόντους (23-12), για να φτάσει στο τελικό 25-13 και στη νίκη με 3-0 σετ.


Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ. Παπαχρήστου και Σαρμίδης.


Την επόμενη αγωνιστική η Νίκη Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ελπίδα Αμπελοκήπων, ενώ ο Ηρακλής Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει τον Καμπανιακό.


Τα σετ: 3-0 (25-13, 25-21, 25-13)

Nίκη Αλεξανδρούπολης: Καράμπαλη, Καλογεροπούλου, Βενέτη, Καρακύκλα, Νικολαϊδου, Χαρισιάδου, (λ) Λυμπεροπούλου/Πρόκτερ, Κωνσταντινίδου, Αργύρη, Νικολάου, (λ) Σιδερίδου

Ηρακλής Ιωαννίνων: Κατσιμάνη, Δασκάλου, Ζερβοπούλου, Παναγιωτίδου, Καράτζογλου, Ζιώγου, (λ) Σταύρου/Τσάνη Αναστ., Δημητρέλου, Γκλατζούνη, Τσάλη Αθ., (λ) Θεοδωράκη

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου