Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ποδαρικό με το δεξί για τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης υποδέχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου την Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας και επικράτησαν με 29-23 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου της Α2 Γυναικών.


Η νεανική ομάδα του Χρήστου Ποντισίδη σημείωσε την τρίτη της νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις και έφτασε τους έξι βαθμούς. Από την πλευρά της η ομάδα της Δράμας γνώρισε την τρίτη της ήττα σε τέσσερις αγώνες.



Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ μέχρι το 5-5 στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα με τους Κύκλωπες στη συνέχεια να ''τρέχουν'' ένα σερί 3-0 για να προηγηθούν με 8-5 χάρη σε τέρματα των Σμαρλαμάκη, Κεπεσίδου και Σιαβαρλή. Kατόπιν, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης διεύρυνε το προβάδισμά της στα πέντε γκολ (13-8) με τέρμα της Λαμπίδου. Οι Κύκλωπες διατήρησαν τη διαφορά των πέντε τερμάτων μέχρι το 15-10, καθώς η Ο.Λ.Α. Δράμας με ένα σερί 3-0 χάρη σε γκολ των Μαργιώτου, Καραπιπέρη και Πασχαλίδου μείωσε σε 15-13, αποτέλεσμα που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.



Με τις Κεπεσίδου και Σμαρλαμάκη να δίνουν σημαντικές λύσεις στην επίθεση, οι Κύκλωπες αύξησαν εκ νέου τη διαφορά στα πέντε γκολ (22-17) στο 44'. Με επιμέρους σκορ 3-0 η Ο.Λ.Α. Δράμας μείωσε και πάλι στα δύο τέρματα (22-20) με δύο γκολ της Παπαδοπούλου και ένα της Πασχαλίδου. Με δύο γκολ της Αλεξίου και ένα της Σμαρλαμάκη οι Κύκλωπες προηγήθηκαν με 25-20 πεντέμιση λεπτά πριν το τέλος. Η Ο.Λ.Α. Δράμας μείωσε προσωρινά στα τρία γκολ (25-22) με τέρματα των Μόγκλαν και Μαργιώτου. Με ένα νέο σερί 4-0 οι Κύκλωπες ανέβασαν τη διαφορά στα επτά γκολ (29-22) ''κλειδώνοντας'' τη νίκη με δύο γκολ της Κεπεσίδου και από ένα των Σιαβαρλή και Σμαρλαμάκη. Με τέρμα της Μαργιώτου για την Ο.Λ.Α. Δράμας διαμορφώθηκε το τελικό 29-23 υπέρ των Κυκλώπων, που έφτασαν έτσι στην κατάκτηση της νίκης στον πρώτο τους αγώνα για το 2016.



Πρώτες σκόρερ για τους Κύκλωπες ήταν οι Σμαρλαμάκη και Κεπεσίδου, που σημείωσαν αμφότερες από οκτώ γκολ, ενώ για την Ο.Λ.Α. Δράμας πέντε γκολ πέτυχε η Καραπιπέρη και την ακολούθησαν οι Μόγκλαν, Παπαδοπούλου και Πασχαλίδου, που είχαν από τέσσερα.



Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης στρέφει πλέον την προσοχή της στο εντός έδρας ντέρμπι κορυφής με τη Δράμα '86, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιανουαρίου, ενώ η Ο.Λ.Α. Δράμας θα φιλοξενήσει την επόμενη αγωνιστική τους Ακρίτες Νευροκοπίου.


Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Ηλιάδης και Ουζούνης


Τα πεντάλεπτα: 2-1, 6-5, 9-6, 11-8, 14-9, 15-13 (ημίχρονο), 18-15, 20-17, 22-18, 23-20, 25-21, 29-23 (τελικό σκορ)


Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης: Χαριτίδου, Σμαρλαμάκη 8, Κεπεσίδου 8, Λαμπίδη 2, Νιαρμα 2, Ντόγκα 1, Τσιαμπάζη, Κοπούκη 1, Αλεξίου 4, Δημαρά 1, Σιαβαρλή 2, Μπαρμπαγιάννη, Σαββαλάκη Α., Σαββαλάκη Δ.

Ο.Λ.Α. Δράμας: Kαραπιπέρη 5, Μόγκλαν 4, Ακριβού 2, Παπαδοπούλου 4, Πεπεγιάννη, Λάρι, Πασχαλίδου 4, Μαργιώτου 3, Κωνσταντινίδου 1

Ο προπονητής των Κυκλώπων, Χρήστος Ποντισίδης δήλωσε για την αναμέτρηση: <<Παίξαμε καλά κατά διαστήματα και ανά διαστήματα κάναμε λάθη. Πήραμε τους δύο βαθμούς, που είναι σημαντικοί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τις νεαρές αθλήτριες, που προέρχονται από τις Κορασίδες. Τώρα βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με τη Δράμα '86, στο οποίο θέλουμε να κερδίσουμε προκειμένου να ισορροπήσουμε την κατάσταση>>.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ο.Λ.Α. Δράμας, Νίκος Κωνσταντινίδης ανέφερε: <<Το σωματείο μας, παρά την οικονομική κρίση, που πλήττει την ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό εν γένει, καταβάλλει προσπάθειες, σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματικότητα του Νομού Δράμας, προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την ομάδα στη δύσκολη κατηγορία της Α2 Γυναικών. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη διοίκηση του Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης για την άριστη φιλοξενία, την οποία μας παρέχει πάντα στη φιλόξενη πόλη της Αλεξανδρούπολης, και θα την ανταποδώσουμε στην έδρα μας, όπως πράττουμε πάντοτε. Να ευχαριστήσουμε θερμά ως διοίκηση του ΠΑΟΚ-Ο.Λ.Α. Δράμας το στέλεχος της ομάδας μας, Κώστα Μελιάδη, σκηνοθέτη και ανταποκριτή τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειες, που συνόδευσε την αποστολή της ομάδας στην Αλεξανδρούπολη>>.



Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου