Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πρόκριση του Εθνικού επί της Ορεστιάδας στους ''8'' του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι του Έβρου, καθώς κέρδισε με 3-2 σετ τον μαχητικό Α.Ο. Ορεστιάδας και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.


Η χθεσινή αναμέτρηση είχε συναρπαστική εξέλιξη, όμορφες φάσεις και πολλές εναλλαγές στο σκορ, καθώς η ομάδα της Ορεστιάδας προηγήθηκε στα σετ με 0-1 και 1-2, αλλά ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα του θεσμού.

Από το πρώτο σετ φάνηκε ότι οι δύο ομάδες θα έδιναν μεγάλη μάχη για τη διεκδίκηση της πρόκρισης. Εθνικός και Ορεστιάδα εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ και μετά το 16-16 οι φιλοξενούμενοι πήραν μικρή διαφορά στο σκορ με πρωταγωνιστή τον Μίλιτς (16-20) και έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 20-25 με μπλοκ άουτ του Ριζόπουλου.

Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε εύκολα στην ισοφάριση. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε ανεβάσει τη διαφορά στους δώδεκα πόντους (16-4) με μπροστάρη τον Φόγιερ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην κατάκτηση του δευτέρου σετ με 25-8 μετά από επίθεση του Γκιουλέν.

Στο τρίτο σετ ο Α.Ο. Ορεστιάδας ξεκίνησε καλύτερα και πιο συγκεντρωμένα φτάνοντας στο πρώτο τεχνικό τάιμ έχοντας το προβάδισμα με 4-8 και στο δεύτερο αύξησε τη διαφορά στους έξι πόντους (10-16). Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επιχείρησε να μειώσει τη διαφορά, αλλά η ομάδα του Πλάμεν Κριστόφ κατέκτησε το σετ με 21-25 και πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με 1-2 σετ.

Το ξεκίνημα του τετάρτου σετ βρήκε τον Εθνικό να έχει το προβάδισμα στο σκορ και να πηγαίνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ όντας μπροστά στο σκορ με 8-4 με την Ορεστιάδα να βρίσκεται σε απόσταση δύο πόντων στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Η είσοδος του Μιγιαϊλοβιτς στο παιχνίδι ''φρέσκαρε'' την επίθεση των γηπεδούχων, που πήραν το προβάδισμα με 20-19 και στη συνέχεια ο άσος του Φόγιερ έκανε το 21-19. Ο Εθνικός διατήρησε την υπέρ του διαφορά και έφτασε στην ισοφάριση με 25-22, έπειτα από πλασέ του Μιγιαϊλοβιτς.

Στο τάι μπρέικ έγινε ''μάχη'', ωστόσο ο Εθνικός είχε ανεβάσει την απόδοσή του στην επίθεση παίρνοντας διαφορά τεσσάρων πόντων (6-2). Ο Α.Ο. Ορεστιάδας επιχείρησε να μειώσει τη διαφορά, αλλά οι Μιγιαήλοβιτς και Γκιουλέν πήραν σημαντικούς πόντους για τους γηπεδούχους μετά το 13-10, με αποτέλεσμα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 15-12 και στη νίκη-πρόκριση με 3-2 σετ.

Τα σετ: 3-2 (20-25, 25-8, 21-25, 25-22, 15-12)

Eθνικός Αλεξανδρούπολης: Κασαμπαλής, Κ. Δαλακούρας, Κιόσης, Φόγιερ, Γκιουλέν, Τουράνιανιν, (λ) Δαρίδης/Μιγιαϊλοβιτς

Α.Ο. Ορεστιάδας: Αμπουϊλα, Ριζόπουλος, Μίλιτς, Καρντόσο, Πεντίδης, Βουκασίνοβιτς, (λ) Κωνσταντινίδης/Χήρας

Συντάκτης:  Λεωνίδας Κάλφας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου