Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει τη Μπενφίκα στην Πορτογαλία

O Eθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει εκτός έδρας στις 22:30 το βράδυ (ζωντανή ιντερνετική μετάδοση από το laola1.tv) τη Μπενφίκα στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ.


Την περσινή σεζόν οι δύο ομάδες τέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες στην ίδια φάση της διοργάνωσης, με τη Μπενφίκα να προκρίνεται με δύο νίκες εντός και εκτός έδρας φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Συγκεκριμένα η Μπενφίκα νίκησε με 3-0 στην Πορτογαλία και με 3-2 στην Αλεξανδρούπολη. Στα ημιτελικά απέκλεισε την ιταλική Ραβένα του Κουμεντάκη και έφτασε στους διπλούς τελικούς με τη Βοϊβοντίνα της Σερβίας, από την οποία έχασε τον τίτλο για ένα σετ (1-3, 3-2).

Τώρα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, που είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με νέα πρόσωπα και αισιοδοξία θα επιδιώξει να πάρει τη ρεβάνς. Στόχος της ομάδας του Σάκη Μουστακίδη είναι να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού της Αλεξανδρούπολης, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες.

Ο προπονητής του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης δήλωσε για τη σημερινή αναμέτρηση: <<Με αρκετά προβλήματα μπαίνουμε στη μάχη των προημιτελικών της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην οποία εκπροσωπούμε τη χώρα. Θεωρώ ότι η Μπενφίκα είναι μία ομάδα που αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Κάνουμε μια διαχείριση των προβλημάτων ενόψει της Τετάρτης (σ.σ. αμφίβολος ο Φόγιερ) προκειμένου να έχουμε μια καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο και να προετοιμαστούμε για τη ρεβάνς στην έδρα μας όπου θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση>>.

Η Μπενφίκα έχει διαγώνιο τον Κουβανό Λανές, τον Βούλγαρο ακραίο Ιβάν Κόλφε, τον Ολλανδό κεντρικό Βαν Βερκόφεν και τον Καναδό κεντρικό Νταφ. Βραζιλιάνοι είναι και οι δύο πασαδόροι (Μπερτασόνι, Γκελίνσκι), ενώ προπονητής είναι ο Χοσέ Ζαρντίμ.

Διαιτητές θα είναι η Ολλανδή Έλενα Γκέλντοφ και ο Ισπανός Κάρλος Ρόμπλες Γκαρθία.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου