Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Nίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Κοκκινόχωμα

Σπουδαία νίκη στην προσπάθειά του για παραμονή στη Γ' Εθνική σημείωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που κέρδισε εκτός έδρας με 0-1 το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και μείωσε τη διαφορά από τον ένατο Εθνικό Αγιονερίου στους τέσσερις βαθμούς.


Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έφτασε τους 24 βαθμούς και βρίσκεται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την πλευρά του το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος έμεινε στους 31 βαθμούς όντας πλέον στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από σουτ του Πελτέκη, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Κονσταντίνι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Καγκελίδη. Στο 23' ο Καζαντζίδης έκανε τη σέντρα και ο Αποστολίδης με προβολή σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Γωνιάδης με φαλτσαριστό σουτ απείλησε την εστία των γηπεδούχων, καθώς η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 27' ο Τερζίδης έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καλαϊτζίδη. Στο 34ο λεπτό το πλασέ του Τσίλογλου πέρασε άουτ. Στο 43' ο Θάνος εκτέλεσε φάουλ και ο Τσαμουρλίδης έπιασε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώχνει με υπερένταση τη μπάλα σε κόρνερ. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, ο Καλαϊτζίδης διατήρησε απαραβίαστη την εστία του Εθνικού μετά από σουτ του Τσίλογλου από τη μικρή περιοχή.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 55' με την κεφαλιά του Κεφαλά, η οποία βρήκε τον τερματοφύλακα του Εθνικού σε ετοιμότητα. Στο επόμενο λεπτό ο Εθνικός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Καγκελίδη στο σουτ του Πελτέκη. Στο 75' ο Χελιδόνης βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, με τον Κονσταντίνι να βάζει την προβολή απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κατρανίτσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 87ο λεπτό ο Καλαϊτζίδης μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Πόπτση. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσορμπατζίδη στον Καζαντζίδη, ο Κεφαλάς ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο οποίος διατήρησε το υπέρ του 0-1 φεύγοντας με το ''διπλό'' από το Κοκκινόχωμα.

Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει τη Θύελλα Φιλώτα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη αναμέτρηση, ενώ το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Εορδαϊκό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Σημαιάκης του συνδέσμου Χαλκιδικής με βοηθούς τους κ. Κελάζογλου και Μαλανδρή του ίδιου συνδέσμου.

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος: Καγκελίδης, Καζαντζίδης, Γαλακτερός, Πόπτσης, Κονσταντίνι, Δαγκούλης (84' Παντελίδης), Κεφαλάς, Καρλόπουλος, Αποστολίδης (87' Περσίδης), Τσίλογλου, Τερζίδης (46' Μπονέρης)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς, Δούπας (62' Τσορμπατζίδης), Χελιδώνης, Πελτέκης, Τορομανίδης (59' λ. τρ. Αμπραχαμιάν), Σιμτσάκης (66' Κυριζάκης), Γωνιάδης, Τσαμουρλίδης

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου