Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

O Eθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την Κηφισιά

Τέσσερις ημέρες μετά την αναμέτρησή τους στο Ζηρίνειο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την Κυριακή στις 17:00 την Κηφισιά στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Volleyleague. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι κ. Δεληκωστίδης και Στεργιόπουλος.


Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς (ισοβαθμεί πλέον με την Ορεστιάδα μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Λαμίας στο τάι μπρέικ) και βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον Παμβοχαϊκό, ο οποίος επικράτησε σήμερα εντός έδρας της Παναχαϊκής με 3-1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θέλει να πάρει μία άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου και παράλληλα να ανεβάσει στροφές εν όψει του εντός έδρας επαναληπτικού αγώνα με τη Μπενφίκα την προσεχή Τετάρτη για τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Από την πλευρά της η Κηφισιά ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τον Φοίνικα Σύρου με 39 βαθμούς, ο οποίος με τη σειρά του κοντράρεται τη Δευτέρα εκτός έδρας με τον τέταρτο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη θέλει να ''κλειδώσει'' την είσοδό της στην τετράδα και να έχει και το πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και για αυτό προσπαθεί να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης, δήλωσε για την κυριακάτικη αναμέτρηση: <<Μετά τον αποκλεισμό μας από το κύπελλο έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας στο Τσάλεντζ Καπ και στο πρωτάθλημα για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θεωρώ πως η ομάδα μου αδικείται από τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται και πληρώνει πολλές ατυχίες που είχαμε από την αρχή. Έρχεται δύσκολη εβδομάδα. Θέλουμε νίκη με την Κηφισιά για να ανεβούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και κοντά στην 5η θέση. Μία νίκη θα μας ανεβάσει και την ψυχολογία ενόψει του αγώνα με τη Μπενφίκα. Η Κηφισιά έχει πολύ καλή υποδοχή και μπλοκ-άμυνα και πρέπει να ακολουθήσουμε άριστη τακτική>>.

Ο τεχνικός της Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης ανέφερε: <<Mέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουμε ξανά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αυτή τη φορά στην έδρα του. Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του Κυπέλλου. Το πλεονέκτημα είναι τώρα στην δική τους πλευρά καθώς είναι γηπεδούχοι. Από την πλευρά μας κοιτάμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας. Πέρα από το αποτέλεσμα, εμείς θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε καλύτερο βόλεϊ. Κοιτάμε να εξασφαλίσουμε το στόχο μας και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται>>.

Η αυριανή αναμέτρηση θα είναι η 22η μεταξύ των δύο ομάδων και ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 12-9, ενώ σε δέκα αγώνες στην Αλεξανδρούπολη μετρά οκτώ νίκες έναντι δύο της Κηφισιάς.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου