Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πολύτιμο τρίποντο για τη Γ.Ε.Α. κόντρα στην Ένωση Τούμπας

Σημαντική νίκη στην προσπάθειά της για παραμονή στην κατηγορία σημείωσε η Γ.Ε.Α., που επικράτησε εντός έδρας με 3-0 της Ένωσης Τούμπας στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της Α2 Ανδρών.


Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη έφτασε τους 24 βαθμούς και αναρριχήθηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο (ο Νέστωρ, που επίσης έχει ένα αγώνα λιγότερο, και ο Α.Ο. Σερρών, οι οποίοι έχουν 22 βαθμούς, αγωνίζονται αύριο με αντιπάλους εντός έδρας την Ελπίδα Αμπελοκήπων και τον Αίαντα Ευόσμου αντίστοιχα). Από την πλευρά της η ομάδα της Τούμπας έμεινε στους 14 βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Η Γ.Ε.Α. εμφάνισε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη αντίσταση από την Ένωση Τούμπας, με εξαίρεση το πρώτο μισό του δευτέρου σετ, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-13, αλλά κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ.



Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε να προηγηθεί με 6-4 μετά από επίθεση άουτ του Τσιγγελίδη. Μετά από επίθεση του Ανδρεάδη στο φιλέ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 6-6, αλλά η Γ.Ε.Α. με πρωταγωνιστές τους Ανδρεάδη και Αρχοντούδη ''έτρεξε'' ένα σερί 5-0 και ξέφυγε στο σκορ με 11-6. Μετά από διπλό μπλοκ στον Τσιγγελίδη η Γ.Ε.Α. έφτασε στο 16-10 και κατόπιν με νέο διπλό μπλοκ στον Κουτσονίκα στο 20-12. Με άσο του Τσιγγελίδη η Ένωση Τούμπας έκανε το 20-14, αλλά η Γ.Ε.Α. με επίθεση του Κωνσταντινίδη διεύρυνε το προβάδισμά της (23-16) και έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-18.




Στην αρχή του δευτέρου σετ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 4-6 μετά από μπλοκ του Τσιγγελίδη στον Μπουφίδη. Η Γ.Ε.Α. ισοφάρισε σε 6-6, αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα (6-8, 7-10, 9-12) και έφτασαν στο +4 (9-13) μετά από επίθεση άουτ του Αρχοντούδη, γεγονός που ανάγκασε τον Ηλία Κρεούζη να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, η Γ.Ε.Α. ''ροκάνισε'' σταδιακά τη διαφορά (12-14), ισοφάρισε σε 14-14 και κατόπιν προηγήθηκε με 17-15 μετά από υπέρβαση του Πολιτίδη. Με άσο του Μπουφίδη η Γ.Ε.Α. έκανε το 20-17, ο Αρχοντούδης ''έγραψε'' στη συνέχεια το 24-20 και το σετ ολοκληρώθηκε με 25-20 υπέρ της Γ.Ε.Α. μετά από σερβίς του Πολιτίδη στο φιλέ.


Η αρχή του τρίτου σετ ήταν ανάλογη μ' αυτή του πρώτου, καθώς η Γ.Ε.Α. βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 6-4 μετά από επίθεση του Μπουφίδη. Η Ένωση Τούμπας ισοφάρισε σε 6-6 και 7-7, η Γ.Ε.Α. πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (8-7) με τον Κωνσταντινίδη και ξέφυγε με 12-9 μετά από μπλοκ του Μπουφίδη στον Μωσίδη, γεγονός που ανάγκασε τον Φρέντι Μπρουκς να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά από σερβίς άουτ του πρώην πασαδόρου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιάννη Γεωργιάδη, η Γ.Ε.Α. προηγήθηκε με 16-11 και κατόπιν με 19-13 έπειτα από επίθεση άουτ του Κολτσιάκη. Ο Ανδρεάδης έκανε το 20-14 για τη Γ.Ε.Α., ο Αρχοντούδης το 22-17, ενώ μετά από διπλό μπλοκ των Κωνσταντινίδη και Κώττα στον Κολτσιάκη η Γ.Ε.Α. πήγε σε σετ μπολ-ματς μπολ (24-18). Ο Μπουφίδης πήγε στο σερβίς και με άσο διαμόρφωσε το 25-18 σφραγίζοντας τη νίκη της Γ.Ε.Α. με 3-0 σετ.


Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Ιωαννίδης και Μαρκάτσας.


Την επόμενη αγωνιστική η Γ.Ε.Α. έχει ρεπό, ενώ η Ένωση Τούμπας υποδέχεται τον Α.Ο. Σερρών.

Τα σετ: 25-18, 25-20, 25-18

Γ.Ε.Α.: Αρχοντούδης, Ανδρεάδης, Δαλδαβερένης, Μπουφίδης, Κώττας, Κωνσταντινίδης, (λ) Μπαξεβανίδης

Ένωση Τούμπας: Γεωργιάδης, Αντωνίου, Μωσίδης, Κουτσονίκας, Βέκρης, Τσιγγελίδης, (λ) Αντωνιάδης/Κουρτίδης, Πολιτίδης, Κολτσιάκης, Τσάρας

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου