Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

O Έβρος Σουφλίου κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου

Σ' ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη τελικό, με πέντε γκολ, όμορφο θέαμα και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, που δημιούργησαν, παρά τη συνεχή βροχόπτωση, όμορφη ατμόσφαιρα, ο Έβρος Σουφλίου κέρδισε με 3-2 την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>> της Αλεξανδρούπολης και κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου.

Η ομάδα του Σουφλίου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προηγήθηκε με 2-0 με δύο τέρματα στις αρχές των δύο ημιχρόνων (10' και 57' αντίστοιχα). Η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει με δύο γκολ σε επτά λεπτά (63' και 70'), με αποτέλεσμα το τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα να αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ''άγρια'' ομορφιά.


Με γκολ του Μπάμπη Ζυγκερίδη στο 82' και εκμεταλλευόμενος την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ο Έβρος Σουφλίου πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος φτάνοντας στην κατάκτηση της νίκης και του Κυπέλλου, παρά τις δύο αξιόλογες ευκαιρίες, που δημιούργησε η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, προκειμένου να φτάσει ξανά στην ισοφάριση.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Καρασερίδης εκτέλεσε φάουλ από τη δεξιά πλευρά με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπινόπουλου. Στο 8' ο Ζυγκερίδης επιχείρησε το σουτ, το οποίο κατέληξε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπαμπλή. Δύο λεπτά αργότερα ο Έβρος Σουφλίου άνοιξε το σκορ με όμορφο μακρινό σουτ του Δραγανίδη. Στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης η μπάλα κατέληξε άουτ στην προσπάθεια του Ζυγκερίδη. Τέσσερα λεπτά μετά ο Δορουγιδένης επιχείρησε να τροφοδοτήσει τον Καβατζικιώτη, με τον γκολκίπερ του Σουφλίου να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να μπλοκάρει τη μπάλα αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία της ομάδας του. Στο 26' ο Δουμπουλάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπινόπουλος έδιωξε τη μπάλα, με τον Μαλτέζο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να κάνει το σουτ, το οποίο κόντραρε στον Μπάμνιο, και στην εξέλιξη της φάσης ο Σιβούδης επιχείρησε νέο σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, στο 36' ο Καλέτσιος πάσαρε στον Καβατζικιώτη, ο οποίος έκανε το σουτ, που βρήκε τον Μπινόπουλο σε ετοιμότητα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την ομάδα του Σουφλίου και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, όταν ο Εμρέ έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαμπλή. Στο 57' ο Εμρέ με ατομική προσπάθεια και σουτ από τα δεξιά διπλασίασε τα τέρματα του Έβρου Σουφλίου. Στο 63' η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου μείωσε το σκορ σε 2-1, όταν ο Σιβούδης εκτέλεσε το φάουλ και ο Καλέτσιος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπινόπουλου. Στο 70ο λεπτό ο πρώην ποδοσφαιριστής του Έβρου Σουφλίου, Τσαπάνης, με προβολή ισοφάρισε σε 2-2 για την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου. Στο 82' ο Εμρέ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Ζυγκερίδης με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Έβρο Σουφλίου και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Πέντε λεπτά αργότερα ο Καρασερίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Καβατζικιώτης ''έπιασε'' την κεφαλιά, με τον Μπινόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσαπάνης τροφοδότησε τον νεοεισελθόντα Καπανίκα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το πλασέ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 3-2, που χάρισε το Κύπελλο στην ομάδα του Έβρου Σουφλίου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ. Καραϊσκο και Τερζόπουλο. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Σουβαράς.

Στην κλήρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ο Έβρος Σουφλίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση εκτός έδρας την Τετάρτη 9 Μαρτίου τον Κυπελλούχο της ΕΠΣ Σερρών, Οδυσσέα Αναγέννησης.

Έβρος Σουφλίου: Μπινόπουλος, Μπάμνιος, Πετκίδης, Λειβαδιώτης, Λίτσιος, Δραγανίδης, Εμρέ (92' Δροσάκης), Χιζανισβίλι (85' Χατζάκος), Μερτίκας (90' Μαργαρίτης), Ευφραιμίδης, Ζυγκερίδης

Ένωση Άνθειας Αρίστεινου: Μπαμπλής, Δουμπουλάκης, Καρασερίδης, Απότας, Αρσενίου, Τσαπάνης, Δορουγιδένης (58' Τερζής Β.), Καλέτσιος, Μαλτέζος (80' Καπανίκας), Σιβούδης (87' Κουτσούκης), Καβατζικιώτης


Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου