Κυριακή 29 Μαΐου 2016

''Λύγισε'' στις καθυστερήσεις και έμεινε εκτός διεκδίκησης της ανόδου η Α.Ε. Διδυμοτείχου

Me τις αναμετρήσεις της πέμπτης και προτελευταίας αγωνιστικής συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής η αγωνιστική δράση στον πρώτο όμιλο των πλέι οφ ανόδου στη Γ' Εθνική, όπου συμμετέχει η Α.Ε. Διδυμοτείχου.


Η Α.Ε. Διδυμοτείχου, που αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 50ο λεπτό λόγω αποβολής του Συριτούδη, προηγούνταν με 1-2 στο ''Βερούλειο'' κόντρα στον Ηρακλή Καβάλας, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης της ανόδου, αφού ο Ορφέας Ξάνθης και η Δόξα Προσκυνητών κατέλαβαν τις δύο πρώτες και κατέκτησαν τα εισιτήρια της ανόδου στη Γ' Εθνική.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Διδυμοτείχου κατάφερε να προηγηθεί στο 26ο λεπτό με τον Πετρόπουλο, ο οποίος σκόραρε στην επαναφορά της μπάλας μετά από εκτέλεση πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος και απέκρουσε αρχικά ο Ευστρατίου. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Καραγιάννης μετά από χέρι του Σιαματά. Το 0-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Ηρακλής Καβάλας έφτασε στην ισοφάριση με εκτέλεση πέναλτι του Προβατίδη, το οποίο κέρδισε ο Βαλαβανόπουλος από τον Συριτούδη, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει η Α.Ε.Δ. για το υπόλοιπο της αναμέτρησης με δέκα ποδοσφαιριστές. Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, η Α.Ε. Διδυμοτείχου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να προηγηθεί εκ νέου στο 73ο λεπτό της συνάντησης με εκτέλεση πέναλτι του Πετρόπουλου, το οποίο κέρδισε ο Ιντζές από τον Ρουμελιώτη. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Α.Ε.Δ. θα έφευγε με το διπλό από την Καβάλα και θα παρέμενε ζωντανή στη μάχη της ανόδου, δέχτηκε την ισοφάριση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Βαλαβανόπουλο.

Στην άλλη αναμέτρηση της αγωνιστικής, η Δόξα Προσκυνητών κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1, με το οποίο είχε προηγηθεί ο Ορφέας Ξάνθης με τον Χιντ Ιμέρ από το πέμπτο λεπτό, και με δύο γκολ του Βάσκου (στο 14' και στο 74') έφυγε με το διπλό από το γήπεδο του Α.Ο.Ξ., με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει, όπως και η ομάδα της Ξάνθης, την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Πλέον η τελευταία αγωνιστική, που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Α.Ε. Διδυμοτείχου να επιζητεί μία νίκη γοήτρου μπροστά στον κόσμο της με αντίπαλο τη Δόξα Προσκυνητών, ενώ ο Ηρακλής Καβάλας θα φιλοξενήσει τον Ορφέα Ξάνθης.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της πέμπτης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρώτου ομίλου των πλέι οφ έχουν ως εξής:

Ηρακλής Καβάλας-Α.Ε. Διδυμοτείχου 2-2 (50' πεν. Προβατίδης, 94' Βαλαβανόπουλος-26', 73' πεν. Πετρόπουλος)
Ορφέας Ξάνθης-Δόξα Προσκυνητών 1-2 (5' Χιντ Ιμέρ-14', 74' Βάσκος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Δόξα Προσκυνητών 9 (6-5)
2. Ορφέας Ξάνθης 9 (9-7)
3. Ηρακλής Καβάλας 5 (6-7)
4. Α.Ε. Διδυμοτείχου 5 (4-6)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/6, 17:00)
Ηρακλής Καβάλας-Ορφέας Ξάνθης
Α.Ε. Διδυμοτείχου-Δόξα Προσκυνητών

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου