Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Koυμεντάκης: ''Να πετύχουμε κάτι μεγάλο για το ελληνικό βόλεϊ''

Η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει της συμμετοχής της στο World League 2016 συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με τους Έλληνες διεθνείς να ανεβάζουν στροφές για τα πρώτα φιλικά με την Εθνική Αλγερίας.


Οι φιλικοί αγώνες θα διεξαχθούν στο ΔΑΚ Πολίχνης ''Αλέξανδρος Νικολαΐδης'' από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή (τις δύο πρώτες ημέρες ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 και την Κυριακή στις 18:00) και η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη.

Ο Αλεξανδρουπολίτης διεθνής ακραίος, Ραφαήλ Κουμεντάκης, δήλωσε για την πορεία της προετοιμασίας: ''Αυτή τη στιγμή υπάρχει κούραση, αλλά ικανοποίηση για τη δουλειά που γίνεται. Ποσοτικά και ποιοτικά γίνεται πολύ καλή δουλειά, ενώ το θετικό είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς και μέχρι στιγμής όλα κυλούν όπως πρέπει και στο οργανωτικό κομμάτι. Πλέον έχουμε αρχίσει να ζητάμε από τους εαυτούς μας περισσότερα πράγματα και το έχουμε βάλει στόχο να πετύχουμε κάτι καλό, κάτι μεγάλο για την Ελλάδα και το Ελληνικό βόλεϊ. Δεν είναι κάτι που έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, αλλά το αντιλαμβανόμαστε και το θέλουμε όλοι. Όλα τα παιδιά έχουμε θετική ενέργεια και παρά την κούραση δίνουμε κάθε μέρα το 100%. Σε κάθε προπόνηση υπάρχει ανταγωνισμός, πολύ καλό κλίμα κι αυτό είναι το μεγάλο όπλο μας γιατί γενικά υπάρχει θετική αύρα στην ομάδα>>.

Όσον αφορά τους στόχους, δεδομένου ότι ακολουθούν τα δύο τουρνουά του World League, που θα διεξαχθούν στην Κοζάνη (17-19 Ιουνίου) και στη Θεσσαλονίκη (24-26 Ιουνίου), αλλά και τον Σεπτέμβριο τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (15-17 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα και 22-24 στο Βέλγιο τα δύο τουρνουά), ο Κουμεντάκης ανέφερε: <<Στο δικό μας το μυαλό αυτό που υπάρχει είναι η επόμενη μέρα της δουλειάς που πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να βελτιωνόμαστε και στο τέλος της σεζόν θα γίνει ο απολογισμός. Σίγουρα ξέρουμε όλοι ότι είναι σημαντικό να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού, αλλά και το World League δεν μας αφήνει αδιάφορους. Το αντίθετο. Απλά δεν θέλουμε να κοιτάμε μακριά. Βλέπουμε την κάθε μέρα και εφόσον δίνουμε το 100% θα πετύχουμε τους στόχους μας. Στην ομάδα υπάρχει ο ιδανικός συνδυασμός των έμπειρων και των πιο νέων, ωστόσο όλοι έχουμε την ίδια δίψα για τη διάκριση. Κι αυτό θέλουμε να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Γι' αυτό άλλωστε δουλεύουμε καθημερινά και θεωρώ πλέον ότι έχουμε και περισσότερες εμπειρίες τόσο ως άτομα όσο και ως ομάδα για να διεκδικήσουμε κάτι σημαντικό για την Εθνική>>.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου