Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Στην τελική ευθεία το Τουρνουά Μπιτς Χάντμπολ της Αλεξανδρούπολης

Κορυφώνεται την Κυριακή η δράση στην παραλία της Αγίας Παρασκευής της Αλεξανδρούπολης, όπου διεξάγεται το τρίτο τουρνουά του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Be Active, όπως και το τρίτο Κύπελλο Ελλάδας Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών.


Για μία ακόμη χρονιά η Αλεξανδρούπολη έχει αγκαλιάσει το άθλημα με μία άρτια διοργάνωση, που έχει προσελκύσει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και πολύ κόσμο στην παραλία της Αγίας Παρασκευής.


Αναφορικά με το Κύπελλο Ελλάδας, στον τελικό των Γυναικών (17:00) θα αναμετρηθούν ο Σπάρτακος Goalbet της Μάγδας Κεπεσίδου και η Καστοριά, στην οποία είναι προπονητής ο Ηλίας Τάρες, ενώ στους Άνδρες οι Beach Boys θα κοντραριστούν με τους Summer. Oι Beach Boys πήραν την πρόκριση στον τελικό μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Αcropolis, που κρίθηκε στη διαδικασία των shoot out.

To σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με τους ημιτελικούς του τουρνουά, με τους Summer να αντιμετωπίζουν τη σουηδική Γκέτεμποργκ και τους Beach Boys να παίζουν με τους Waterproofs. Για τις θέσεις 5-6 θα παίξουν οι Αcropolis και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ στις Γυναίκες τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι Σπάρτακος Goalbet-Εθνική Βουλγαρίας Κ16 και Καστοριά-Etar 64.

Την Ομοσπονδία εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, ο οποίος θα κάνει τις απονομές μαζί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Στα αξιοσημείωτα του τουρνουά είναι η μεγάλη συμμετοχή ομάδων, καθώς στα δύο γήπεδα παρατάχθηκαν δώδεκα ομάδες Ανδρών και οκτώ Γυναικών. Επίσης, είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή αρκετών Ελλήνων αθλητών της σάλας, που αγωνίζονται στο εξωτερικό (Γουργούμης, Χερουβείμ, Μαραγκός, Τσαναξίδης, Λογδανίδου κ.α.), αλλά και πολλών που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα της Α1 Ανδρών και Γυναικών.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου