Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Mε Κεπεσίδου-Σιαρβαρλή η Εθνική Γυναικών Κ16 αναχωρεί για Πορτογαλία

Την Πέμπτη το μεσημέρι αναχωρεί για την πόλη Ναζάρε της Πορτογαλίας η Εθνική Γυναικών Κ16, προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.


Στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συμμετέχουν η Νικολίνα Κεπεσίδου και η Μαριάννα Σιαρβαρλή των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης.

Oι τέσσερις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ17, το οποίο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2017, από όπου θα προκύψουν οι ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Αργεντινή.

Η Εθνική συμμετέχει στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης και θα έχει αντιπάλους την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Στην αποστολή της Εθνικής συμμετέχουν οι εξής αθλήτριες: Όλγα Χαραλαμπάκη, Κατερίνα Κουκμίση, Στελίνα Αρβανίτη, Βίκη Κρίτζανη (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Νικολίνα Κεπεσίδου, Μαριάννα Σιαρβαρλή (Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης), Ελένη Κερλίδη (Φέρωνας Βέροιας), Ελίνα Τροχίδου (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών), Ιωάννα Τογανίδου (Δράμα 1986) και Ευγενία Σαμολαδά (ΓΑΣ Κιλκίς).

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη δήλωσε: <<Ο στόχος είναι η οχτάδα. Βρισκόμαστε πιθανότατα στον δυσκολότερο όμιλο της διοργάνωσης, αφού Ιταλία και Γερμανία είναι φαβορί ακόμα και για τα μετάλλια. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με προετοιμασία 3-4 μηνών παίζουμε μπιτς χάντμπολ που άλλες χώρες θα έκαναν χρόνια για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Είναι ένα νέο ξεκίνημα και πιστεύω ότι πολλά από αυτά τα κορίτσια στο άμεσο μέλλον θα στελεχώσουν την Εθνική Γυναικών. Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα κορίτσια από τη Νότιο Ελλάδα, λόγω έλλειψης εγκατάστασης. Ελπίζω του χρόνου να είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα>>.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής έχει ως εξής:
Παρασκευή
14:00 Γερμανία-Ελλάδα
18:00 Ελλάδα-Πολωνία
Σάββατο
12:00 Ιταλία-Ελλάδα

Το απόγευμα του Σαββάτου θα διεξαχθούν οι αγώνες κατάταξης και τα προημιτελικά, ενώ την Κυριακή θα γίνουν οι τελικοί και οι αγώνες κατάταξης.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται σε live streaming από το κανάλι της EHF.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου