Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ολυμπιακός-Κηφισιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός και η Κηφισιά θα αναμετρηθούν στις 18:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας <<Μάκης Λιούγκας>> στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησαν στο τάι μπρέικ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα σε δύο συγκλονιστικούς ημιτελικούς.


Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός, όπως και στον τελικό του Λιγκ Καπ της Σύρου, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο τάι μπρέικ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ και 24-21 στο τρίτο σετ. Ο πρώην ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Μπόζινταρ Τσουκ μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή και σημείωσε 13 πόντους (με 11/23 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 47% στην υποδοχή και 29% άριστες). Για τον ΠΑΟΚ, στον οποίο είναι προπονητής ο Γιάννης Καλμαζίδης, ο Δημήτρης Γκαράς είχε 56% στην υποδοχή και 46% άριστες.

Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης, η Κηφισιά, που αγωνίστηκε χωρίς τον Ζόραν Γιοβάνοβιτς από τα μισά του δευτέρου σετ (τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγώνα), νίκησε στο τάι μπρέικ τον Παναθηναϊκό, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 και 2-1 σετ. Στο 14-13 υπέρ της Κηφισιάς στο τάι μπρέικ ο διαιτητής της αναμέτρησης Γεωργουλέας χρέωσε άουτ στον Ούγκο Γκιμαράες και όχι φιλέ στους παίκτες της Κηφισιάς. Ο Παναθηναϊκός επικαλέστηκε το διαιτητικό βίντεο αλλά ο παρατηρητής Σταμάτης Μιχελινάκης έδωσε τη μπάλα στην Κηφισιά, αφού στο διαιτητικό βίντεο κρίνονται μόνο τα <<μέσα έξω>> και όχι άλλες παραβάσεις. Για τον Παναθηναϊκό ο Χρήστος Μπέλλος αγωνίστηκε ως αλλαγή πετυχαίνοντας τέσσερις πόντους με 4/6 επιθέσεις.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου